RESIDENTIAL

previous   next






THE MAILER-HOWAT CONSERVATORY
Brookline, MA
 

Frustrated by a narrow glassed in porch overlooking a spectacular English Style garden, this Brookline family came to us to help them expand their porch without overwhelming the re-stylized 1930 Royal Barry Wills Victorian makeover.

The new semi-circular 4 seasoned porch, with radiant heat under a marble floor, enables them to barbeque indoors year round and comfortably seats six for dinner.  The glass windows and screens are interchangeable and the painted steel semi circular trellis is designed to supports a large wisteria vine which will help to shade the porch in the summer. 

The family has decided that this semi circular room is the perfect place for a Christmas Tree in the winter:  Out of the way but visible from the adjacent living room, library and dinning room beyond